• wraithLord
    #7
    A TOS-t elég nehéz mai fejjel nézni, mert gyakorlatilag a legalapabb sci-fi sorozat sztorikat lövik el, csak sokkal gyengébb minőségben, mint az újabb sorozatok (nyilván). Ha előbb láttad a többi Star trek sorozatot, akkor olyan érzésed van, mintha ugyanazokat a részeket néznéd nagyságrendekkel rosszabb kivitelezésben. Az őszintén szólva nekem sem jön be. Valószínűleg egyszerűen azért, mert már akkor nagyon régi volt, amikor megszülettem.

    A TNG, a DS9 és a VOY nagyjából ugyanazt a kort képviselik mind a Star Trekben, mind a sorozatgyártásban. Gyakorlatilag ők a Star Trek keménymagja. A TNG képviseli azt, amit Roddenberry eredetileg megálmodott. A DS9 már nem annyira utópisztikus és optimista, hanem elég erősen reflektál a valóságra. A Voyagerről nem tudom, mit lehet egy mondatban elmondani... Első női kapitány... Nem rossz, de a minőség évadról évadra erősen romlik, a vége pedig szerintem botrányosan össze lett csapva.
    A TNG első évadja tényleg elég gagyi, vagy legalábbis olyan érzésem volt, szóval, ha odáig jutottál, nem csodálom, ha nem tetszett.

    Az Enterprise ezekhez képest teljesen más, minden szempontból modernebb, de ízig-vérig maradt Star Trek, sőt, az egyik legjobb sorozat is lett. Azzal együtt, hogy a 4. évadnál elkaszálták...

    A Discoveryt nem tudom Star Treknek nézni. Már többször kifejtettem, hogy miért nem. A legfőbb problémám vele, hogy egyszerűen ellenszenves úgy ahogy van. Ellenszenvesek a karakterek, ellenszenves a légkör, amit a készítők létrehoztak. Semmi Star Trek nincsen benne. Sötét, ellenszenves, humortalan, ST-hez képest túlzottan komoly vagy komolykodó, és buta. Nincs mit szeretni rajta, nincs miért nézni.
    És ez nem "Trekkie okoskodás", ha nem Star Trek sorozat lenne, hanem egy random sci-fi sorozat, akkor is inkább nézném a Szulejmánt vagy a Barátok köztöt, mint ezt... Ha csak ezek közül lehetne választani... :D De megértem, ha tetszik. Legalábbis olyan szempontból, hogy nálam is van pl. egy csomó film, amiről tudom hogy szar, mégis bejön.