• dregnarr1 #9
    " A modern rajzfilmekből minden kedvesség hiányzik".

    Ahogy @mad_mind is írta, csak dobálózol.

    Szülőként is egyszerűbb azzal jönni, hogy "azért ezt nézi, meg azért viselkedik így a gyerekem, mert ezek mennek a tévében". Itt a szülői lustaság, butaság vagy érdektelenség az egyedüli faktor, ami közre játszik abban, hogy mit néz vagy nem néz a gyerek. A szülőnek aktívan válogatnia kell az elérhető tengernyi tartalom közül, a Youtube korában meg főként felvetődik a kérdés, hogy mi a francnak nézetnek a gyerekkel korlátozott tartalommal rendelkező médiumot, vagyis tévét. Ez ugyanúgy a nevelés egyik eleme mai korunkban, mint bármi más, de az, hogy a mostani szülők tetemes része egyáltalán nem foglalkozik a gyerekkel és nem neveli, egy más kérdéskör.

    Arról már nem is beszélve, hogy a mai globalizált korunkban nem kötelező, sőt erősen ajánlott nem pusztán magyar tartalomra korlátozni a gyerek audiovizuális élményeit, így még nagyobb eséllyel lehet találni olyan tartalmakat, mint régen.
    Én például máig irigylem a lányomat, hogy milyen szívhez szóló, gyönyörű meséket nézhet, mikor nekem a tv-ből kötelező jelleggel folyt az általam iszonyú rajzolmányosnak tartott tartalom.
    Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2019.03.02. 08:56:23