• Irasidus
  #48
  Eddig olvastam. Tipikus trollkodás. Nagyképűen és aljas módon azt fejtegeted, hogy nem hallottam az Európai Űrügynökségről és még elképzelni sem tudom, hogy a nagy Franciaország részt vett volna űrkutatásban. :-)
  Magasról teszek arra, hogy te mit tudsz elképzelni, én arról beszéltem amit írsz, és ami abból következik. Amikor olyanokat írsz, hogy "Franciaország azért nem csinál, mert nekik nem éri meg a K+F jövedéke" az egyértelműen jelzi, hogy amikor ezt a sort írtad, fogalmad sem volt róla, hogy Franciaország csinál ilyeneket. Nyugodtan letagadhatod az égről a csillagokat is, meg nézheted a másikat hülyének, de ettől még feketén-fehéren ott áll, amit írtál. Ennyi.

  A zért írtam példának Franciaországot, mert még ők sem, vagyis még egy ott alakult csapat sem vágott bele hasonló (és sikeres) projektbe. Nemzetközi szinten sikeresek persze, de nem holdon. A SMART-1-ben a legfontosabbként kb. a kameráját, az űrrepülőteret és - gondolom - rakétatechnikát adta.
  Megint nem érted a lényeget. Nem országok nevezhettek erre a díjra, hanem magán csapatok. Másrészt, egy nemzetközi szervezetben tevékenykedik, ahol is a fő prioritásokat közösen határozzák meg, ebben jelenleg NEM szerepel a Hold. Az, hogy Smart-1 milyen eszközöket adott, nem mond semmit a Francia űrtevékenység mennyiségéről, minőségéről. Ugyanis nem ez a fő prioritása, és nem az egyetlen projekt, és nem az egyetlen fejlesztés.
  Mindezek ellenére jóval jövedelmezőbbnek tartom a nemzetközi együttműködést és az igazán hasznos fejlesztéseket, amik valóban előrelépések.
  Az, hogy te mit tartasz jövedelmezőnek, nem mérce. Másrészt Izrael több űrkutatási együttműködésben is szerepel.


  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2019.03.06. 06:35:04