• defiant9
    #26
    "de itt népirtásról, gyerekek kínzásáról stb. van szó."
    Erről biztos nincs. A palesztin izraeli konfliktus kapcsán az izraeliek azt fogják lobogtatni hogy ők csak a nemzetet védik az arab terroristáktól.
    Talán Jeruzsálem Izrael fővárosként elismerése volt az utóbbi idők legvéresebb zavargása, de ez nem népirtás akkor is ha többen meghalnak. Népirtás pl. az lenne ha civileket szisztematikusan összeterelsz majd kivégzed őket. Ilyenben a magyar nacionalisták tevőlegesen részt is vettek a nácikkal kooperálva.

    "dörzsölt, simlis, másokat átver"
    Ez már jobban passzol. A politika világa jellemzően ilyen. A nacionalista Fidesz is jellemzően, átveri az embereket hazug propagandával, és kihasználja az EU lassú effektív reakcióra képtelen rendszerét.

    "mosod össze a "protekcionalizmussal"."
    Továbbra is azt csinálod hogy konkrétum nélkül pozitív és negatív jelzőket aggatsz. Protekcionizmus(így al nélkül mondjuk) az is ha a Lidl-nek megtiltjuk hogy új üzletet nyisson hogy a magyar kisbolt életben maradjon, a zsidó közösség gazdasági szálakon ugyanezen elv mentén "segíti egymás" pl. az Intel is:
    egy új izraeli gyár felépítése jelenti, a projekt 11 milliárd dollárból valósulhat meg. Az összegből 10 milliárd dollárt biztosít az Intel és egymilliárd dollárt - különböző állami támogatások és kedvezmények formájában - a közel-keleti állam. A pénzből a Kiryat Gatban lévő meglévő létesítményt bővítik tovább.