• defiant9
    #16
    "Ez nem talpraesett konzervativizmus, hanem aljas, ördögi magatartás"
    Azzal hiába próbálód meg differenciálni hogy jelzőkkel aggatsz rá, így nem fogsz tudni határvonalat felállítani. A protekcionizmus az marad ami, meg tudja mindenki ideologizálni hogy azért protekcionista mert ... a sajátjainak akar jót. Az hogy egy amerikai zsidó Izraelt támogatja azzal hogy ott épít gyárat, számára nem más mint a te hazai vállalat preferenciád.

    "mellveregetve intelligensebb népként aposztorfálnak."
    Ezt teljesen általánosan nem tudják kijelenteni az egész 'népre', a közösség etnikai részhalmazaira viszont igen, de így már vannak olyan halmazok is amik viszont 100 alatt vannak, a látványos eredményeket nyilván a top fogja szállítani.

    A mondandóm lényege az lett volna hogy a konzervatív nacionalista ideológia mindig szemben fog állni a többi konzervatív nacionalistával, ha ő teszi az pozitív patrióta cselekedet, ha más akkor meg aljas rafinált érdekérvényesítő. A konzervatív America first Trump policy is automatikusan azt jelenti hogy másnak(pl EU/Magyarország) ettől egy kicsit rosszabb lesz. Az "Israel first" kétségkívül egy erős hatású jelenség, nekem személy szerint nem is tetszik, mert pontosan olyan gyűlölködéshez vezet ami benned is kiépült. A pozitív diszkrimináció egyben negatív is, a liberális határvonalat akkor lépik át amikor a passzívból aktív károkozásba mennek át, pl. kitelepítenek egy közösséget, vagy mikró szinten kirúgnak valakit hogy egy zsidó kapja a munkáját.