• mrzed001
    #28
    Igen is, meg nem is.
    Kezdjük talán ott, hogy a módszerváltás előtt rengeteg igen jó, képzett, szakember volt a rendőrségnél.
    Nekik köszönhetjük pl hogy az ukrán maffia nem tudta megvetni itt a lábát. Pedig próbálkozott keményen. És hogy rend és közbiztonság volt (nem úgy, mint ma .. meg 2 hét alatt rendet teszünk ... ). És persze megkapták a megfelelő politikai támogatást a rend fenntartásához.
    Na de a gengszterváltás után elkezdték ezeket a vén profikat lenyugdíjazni. Vagy mert tényleg nem fiatalok, vagy mert útjában álltak a korruptaknak. Na meg a politikai hátszél, meg a politikusok rendőrellenessége miatt (hisz ellenük nyomoztak, lévén a politika maga a korrupció).
    Ennek ellenére továbbra is maradt egy jelentős tisztességes réteg (mondjuk 1/3). Csendben, kssban. Viszont lett egy nagy opportunista (1/3), meg egy agresszív (1/3) réteg.
    Miért? Hát, mint azt tudjuk, bizony a fejétől bűzlik a hal.
    Kovács K2 rendőr nem azért áll ki trafizni, mert nem lenne más dolga, vagy mert élvezi ... hanem mert ezt kapta utasításba (és oda a bokorba, mert oda küldték).
    Ezért Kovács K2-t elítélni ... nevetséges lenne.
    Hogy miért fogad el kenőpénzt? Mert minimálbér közeli a fizetése. Annyi, hogy a Parlamenti WC-s néni többet keres. Ő az opportunista.

    A TV székház ostrománál is azonnal látszott, hogy mely osztagot vezényelték vidékről. Ott főleg az első két csoportból voltak. Na a pestiek, azok viszont fullra a 2-3-as csoport volt. Nem csoda, hogy következő napokban küldték is haza a vidékieket, illetve az akciótól messze biztosító helyekre tették csak őket.


    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2019.02.26. 13:14:25