• Irasidus
  #5
  Én is javítanék, méghozzá a szövegkörnyezetből kiragadott, és összeollózott idézetedet, ami nem ugyanazt jelenti, mint ez:
  "Az optikai és az infravörös tartományhoz nagyon közeli sávban figyelnének meg nagyjából 100 millió csillagot a Tejútrendszerben, ehhez azonban mintegy 300 millió egyéb galaxis csatlakozik majd, betekintést nyújtva a korai időszakba, talán arra is választ adva, hogy miként tágult ki olyan gyorsan az Univerzum egyetlen nanoszekundummal az Ősrobbanás után."
  Szó sincs arról, hogy addig látna el, egyetlen nanoszekundummal az ősrobbanás után még a fény nem létezett, viszont hatással volt a későbbi struktúrák (galaxishalmazok) elhelyezkedésére.
  "This amazing mission will be a treasure trove of unique data for astronomers," said Thomas Zurbuchen, associate administrator for NASA's Science Mission Directorate. "It will deliver an unprecedented galactic map containing 'fingerprints' from the first moments in the universe's history. And we'll have new clues to one of the greatest mysteries in science: What made the universe expand so quickly less than a nanosecond after the big bang?"
  Klikk. Még bővebben, a misszió 96 különböző hullámhossz sávban hozza létre az egész égbolt térképét, amely messze meghaladja a korábbi égbolt térképek színfelbontását, és ez térkép mint ujjlenyomata a régebbi történéseknek. Hát, így, amint látod szó nincs ősrobbanáskori fényről, mert ilyen nincs is. Van még kérdés?
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2019.02.21. 18:33:59