• Irasidus
    #35
    "LOL. Itt az SG-n egyeseknek az az érv, hogy alulolvasott és amit nem olvasott az nincs, akár alapvető fogalmakat is megkérdőjelezve ezzel az adott témában. Naaa, ezen te már szerintem túlléptél! "
    Művelt, olvasott, ezért írtam, és írom hogy haladzsa. Nem érvként, hanem ugyanolyan kijelentésként írtam, hogy haladzsa mint ahogy te bátorkodtál mindenféle logikus, magyarázat és érv nélkül csak úgy leírni. Ugye mennyire gáz, ha ugyanazt csinálják amit te? Az olvasottságról meg annyit, olvass ciklikus természeti folyatokról is, amik nem élnek és akkor talán te is képbe leszel, hogy miért nem hisz neked a kutya sem.
    "kb a 70-es évek óta alaptézis, hogy a környezetünkkel nem élünk hosszútávon fenntartható viszonyban. Több erőforrást használunk mint ami rendekezésre áll, újratermelődik, több olyan anyagot bocsájtunk ki, mint amit a környezet el tőd nyelni."
    Ennek nem sok köze van egy Mars-kolónia önfatartásához, ugyanis egészen más módszereket követel meg, mint a hagyományos társadalmak működése, ami, hogy mennyire önfenntartó, az nem egyenlő azzal, hogy mind meghalunk, hanem az életviszonyainkon kell változtatni. Érted a különbséget? Az egyik esetben minőség a másik mennyiségi érték.

    Aha alaptézis. Figyelj mit olvasok: "Az ökológiai lábnyom-elemzéseket több szempontból is bírálták, többek között azért, hogy nem veszi számításba a többszörös célra használt területeket, vagy hogy a becslések nagy része az északi életstílus alapján készült és nem vonatkoztatható mindenkire. Ezenkívül a modell egyéb hibái közé tartozik az is, hogy nem alkalmas az egy háztartásban élők külön fogyasztóként való kezelésére (például egy tízgyerekes nagy házban élő családnak könnyen lehet kisebb lábnyoma, mint egy kisebb házban élő egyedülálló fogyasztónak).Hogy kiküszöböljék a fenti hibákat, az ökológiai lábnyom-modelleket folyamatosan finomítják. Még így is az elemzések inkább tekintendőek jelzésértékűnek, mint a fenntarthatóság pontos mérőszámának. Az ökológiai lábnyom elsődleges célja emiatt leginkább az erőforrás-takarékosság tudatosítása és a figyelem felkeltése az iparosodott országokban."
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2019.02.18. 20:03:21