• Archenemy
    #23
    "vagy kolonizációs program"

    Magyarázd már el, hogy kolonizálsz egy olyan bolygót, ahol nincs semmi, nincs levegő, nincs földi gravitáció, nincs mágneses mező, semmi. Teljesen alkalmatlan az emberi életre. Soha nem tud önellátó lenni.

    Hagyjuk már ezt a pionír romantikát. Ma is elmehet bárki Szibériába, Alaszkába, Ausztrália sivatagos részeire, INGYEN kap földet, de bármi embertől távoli helyen bagóért osztják. Mégse mennek, mert - meglepetés - tanyán élni szívás. Pedig ott van levegő is, meg orvos 100 km-en belül, hogy ne dögölj meg egy sima vakbélgyulladásban, meg jó esetben még net is, ráadásul ha mégse tetszik neked ez az élet, hazamehetsz, tehát körülbelül ezerszer jobb, mint egy marsi tanya.

    Előbb lehetne kolonizálni a tengerfenéket, vagy földalatti városokat létrehozni, vagy úszó városokat, vagy biodómokat itt a Földön. Ezeknek mind sokkal nagyobb realitása van, mint a marsi kolóniának, ami iszony drága, semmit a világon nem tud termelni amit itt ne lehetne sokkal olcsóbban és hatékonyabban kitermelni a Földön, de legalább totálisan önállótlan és iszonyú messze van.

    A túlnépesedést pedig NEM OLDJA MEG. Mert attól, hogy elviszel évi 1000 embert a Marsra (eleve ez egy sci-fi), attól még egy óra alatt több születik itt a Földön.

    A biztonság, meg a faj túlélése is egy humbug, a Földnek ha minden egyes városára atombombát dobnának, akkor is alkalmasabb lenne az életre, mint a Mars, ami egy száraz, hideg, életre alkalmatlan sivatag. Ez a büdös nagy igazság. Sajnos akiknek már teletömték az agyát az űrmeghódíccsával, azok ezt nehezen dolgozzák fel, de ez van, meg kell emészteni.

    "viszont abban nem tudunk segíteni egyikőtöknek sem, illetve a hozzátok hasonló szűklátókörű, korlátolt csürhének, hogy megértésékek"

    Az a baj, hogy az ehhez szükséges pénzt a hozzánk hasonló szűklátókörű csürhe dobja össze jellemzően.