• Sequoyah
    #5
    A kapitalizmus elonye, hogy valoszinuleg az Amazon valoszinuleg hatekonyabban mukodik Queensben, mig az a helyi uzem ami elkoltozik miatta valoszinuleg hatekonyabban mukodne mashol, ahol eleve alacsonyabbak a berleti dijak es az elet koltsege ugy altalaban. NY kornyeke eleve draga, szoval oda az koltozzon, akinek magas a hozzaadott erteke.
    Egyebkent ne felejtsuk el, hogy a sok jol kereso mernok komoly fizetokepes keresletet jelentenek a helyi boltoknak, szoval az ilyen lepesek altalaban a munkanelkuliseg csokkenesevel jarnak a kornyekbeliek szamara.

    Viszont ez a kapitalista erv amit leirtam jol seggbe van rugva azzal, hogy brutalis adokedvezmenyeket kaptak. Szoval siman lehet, hogy a helyi uzem hatekonyabban mukodne ott, csak hat ez a helyi uzem nem kap annyi penzt a varostol mint az Amazon...

    Nem kitiltani kell oket onnan, csak megvonni az adokedvezmenyeket. Jatszanak csak ugyanazon a palyan, mint a helyi uzemek, es az osszes tobbi ceg aki oda szeretne koltozni.

    (egyebkent Manhattan kozvetlen szomszedsagat nehez "szegeny keruletnek" hivni, es ha valamennyire szegenyebb is, egy ilyen negyednek semmi keresnivaloja nincs a vilag egyik leggazdagabb varosaban., az ilyeneket egyebkent is aktivan takaritjak ki)