• who am I 7
  #12
  Az erőszakos posztokat is lehetne cenzúrázni, nem csak az öngyilkosságra,önpusztításra támogatokat. De milyen irónikus, nyilván az nem ugrott ki a 10.-ről aki azokat posztolgatja....kicsit álszent a dolog, mint sok témában az emberiség. Aki meg gyenge, bedől nekik.

  A virtuális "erőszak" még mindig nem igazán van komolyan véve. Valószínű azért van ez, mert nincs világháború, mármint nem azért nincs komolyan véve a bullying (ez másik topik) hanem azért [email protected]ák az emberek egymást mindig, jó dolgukban.
  Ha az árokban egymást kellene lőni, ez a "vágy" kielégülne, ami szomorú, hogy még szellemileg ezen a szinten tart az emberiség....kb állati szint még mindig, alig léptünk feljebb a 2.VH óta.
  Ezt hogyan lehetne fejleszteni? Sokan rávágnák, hogy oktatással, ami igaz is lehetne, de nem a mai oktatással, mert a mai oktatás az egy kalap sz.r ezen a téren (nem csak itthon !). A társadalmi intelligenciára nincs semmi jelen pillanatban, pedig az van elmaradva, de nagyon. Az sem sokat segít, hogy a szülő egyre trehányabban neveli a gyereket.

  Az egészen nem sokat segít, hogy a nagyhatalmak meg ott gyilkolásznak,háborúzgatnak ahol akarnak, annyi fegyvert gyártanak, amennyit akarnak, annyi lóvét nyomtatnak, amennyit akarnak.....ezeket a pénzeket, erőfeszítéseket inkább költenék társadalom fejlesztésre, technológia fejlesztésre és környezetvédelemre.