• Sydra
    #19
    Kevés szakma követel meg annyi folyamatos tanulást, mint a szoftverfejlesztés. Ez nyilván nem azt tükrözi, hogy 20-30 évente lenne némi változás. Ha nem követed a változásokat, akkor a tudásod elavult lesz rövid időn belül. Erre persze kivétel lehet, ha valami legacy project-et kell életben tartani egy 10 évvel ezelőtti programnyelven, de nem ez a trend.
    Napokig lehetne részletezni, hogy már csak az orvoslás mennyit fejlődött az új szoftvereknek hála és ezt sok más szakmáról is el lehet mondani. Most én hiába ecsetelek nektek ilyeneket, ha magatoktól igényetek sincs arra, hogy képbe legyetek azzal, hogy mi történik a világban. A való világ magasról tojik a fórumos szájkaratétokra. Olvassatok programozói fórumokat, nézzetek utána melyik nyelvben milyen újítások vannak, milyen új toolok vannak, stb! Nem fogom bemásolni ide a fél internetet.

    "Evidencia majd akkor lesz valami, ha mindannyian egyetértünk benne"
    Nem kell népszavazást tartani arról, hogy 1+1=2. Az attól függetlenül evidencia.

    "A szoftveripar jelenleg leggyorsabban fejlődő ága pont a cikkben említett, ahol meg pont tele vannak szabadalmi védettségekkel."
    A szabadalmak száma nem tükrözi az ipar fejlődését. A szabadalom csak annyit jelent, hogy mások mit nem csinálhatnak rajtad kívül, azt viszont nem jelenti, hogy te fogsz e bármit is csinálni.

    "Ezeknél nem szabadalomba futsz bele, hanem céges előírásokba."
    Hasonlóan színvonalas párhuzam lenne:
    "Ezeknél nem szabadalomba futsz bele, hanem céges ingyen kávéba."