• kvp
    #3
    A BBC a hivatalos brit (nyugati liberalis) allaspontot kozvetiti. Az RT ezzel szemben orosz szemszogbol es nezopont szerint szerkeszti a hireket. Az oroszok (mint ahogy a magyarok jelentos resze is) idegbajt kap a liberalis kulturharctol, mig az RT-ben lathato orosz propagandat nem igazan tudjak elfogadni a nyugati liberalis ujsagirok es politikusok. Ket eltero vilagnezetrol es mediatartalomrol van szo. A BBC nem all a brit kormany iranyitasa alatt es eleg sokszor az aktualis kormannyal szemben politizalnak a sajat globalista liberalis vilagnezetuk es elveik szerint. Ezzel szemben az RT a Magyarorszagon is jellemzo orosz kormanyparti nezopontot kepviseli.

    A liberalis ertekrend szerint fel kell lepni a nacionalista es/vagy kereszteny megnyilvanulasokkal szemben, viszont (az egyebkent internacionalista) szalafizmus elfogadott mint egyfajta vallasi iranyzat, amit mindenkeppen toleralni kell. Mivel nem latni annak jelet, hogy a nyugati vilag elviszi a demokraciat a szaudiakhoz is, ezert ez jo ideig varhatoan igy fog mardni. Mondjuk a BCC nem igazan mehet szembe a muzulmanokkal, hiszen London lakossaganak tobbsege is hivo muzulman. Persze korabban se akartak, mert a liberalis multikulturalizmus egyik fontos alapja a tolerancia (a kiveteleket lasd fent). Egy liberalis akkor is tolerans, ha eppen szalafistakkal szemben kell annak lennie. Ez hosszu tavon nem egy eletbiztositas, ugyanis ez a hozzaallas nem kolcsonos.

    Ezzel szemben az RT orosz poltikai szempontok szerint dolgozik. Sokszor eleg az, ha szimplan igazat mondanak, mivel ezzel nagyon konnyen lehet kellemetlen helyzetbe hozni a nyugati politikusokat es az RT-t nezo nyugati lakossag eleg nagy hanyada valik nyitotta az oroszok altal sugallt ertekrendre. Joreszt azert, mert ez joreszt megegyezik a sajat nemzeti ertekrendukkel, amit a liberalisok eppen le akarnak cserelni multikulturalizmusra. Ezt az orosz allam ugy valthatja at keszpenzre, hogy a nyugati nacionalistak tamogasaval bomlasztja a liberalis ertekrendre alapulo tarsadalmat, masreszt nyugati civil tamogatast szerezhet az orosz katonai es politikai torekvesek moge.

    A ket eltero vilagnezet es torekves hatosagi modszerekkel torteno folytatasa az amikor a britek megprobaljak kiszoritani az RT-t a brit piacrol, amire az oroszok keresztbetesznek a BBC-nek az orosz piacon. Jellemzoen egyebkent az RT-nek van tobb veszitenivaloja, mert oket tobben tartjak hitelesnek a briteknel, mint a BBC-t az oroszoknal. (mondjuk ez annyira nem meglepo, mivel mara sajnos odaig jutottunk, hogy meg egy orosz propaganda csatorna is oszintebb es vallalhatobb vilagkepet sugaroz, mint a brit allami csatornak)