• Kissssss0 #12
    ahogy látom még mindig nem tudsz különbséget tenni az adatok véletlen illetve szándékos kiszivárgása... és a tudatosan összegyűjtött és mások adataival való kereskedés között, ahogy azt a nagyobb közösségi oldalak szokták tenni.
    (lásd bethesda malőr nemrég, vagy julian assange/Edward Snowden esete régebben, ezek véletlen illetve szándékosak voltak, utóbbi kettő rá is baszott)

    ha már példákkal dobálózol akkor tessék elfogadni ha jönnek rá ellenpéldák is, ez van akkor ha leállsz vitatkozni valakivel.

    nevezheted mazsolázgatásnak meg aminek akarod de sajnos nem vagyok időmilliomos hogy a bankos példádtól az autós lakás stb biztosítón keresztül a kedvenc légitársaságodik minddel foglalkozzak éjfél előtt fél órával...

    bár túl sok értelme nem lenne mindegyikre külön példát felhozni mert végeredményben mind ugyan ott kötne ki.
    amíg a faszbuk simán túlélte a botrányait és még cukibergnek se rezdült meg a hajszála a kongresszusi kanosszajárás után addig egy bank/biztosító/légitársaságod de még egy szaros étterem se engedheti meg magának hogy tudatosan adjon meg vegyen privát adatokat aztán pedig ezek felhasználásával minden nap zaklassanak a különféle ajánlatukkal akit csak akarnak 24/7 időben IRL.

    ezt eljátszhatod az online világban... max bedobják a spamm gyűjtőbe a kéretlen leveleket az emberek, IRL meg csattan a bilincs a csuklódon zaklatás vádjával mert kismillió egy telefonhívással akartál rávenni valaki vásárlásra.

    vakítani meg csak a faszbuk és a hasonszőrű adatlopásokkal és ezek eladásával foglalkozó oldalak szokták a felhasználóikat, meg anyuci és apuci a kicsi gyereküket karácsony ellőtt ha jó leszel akkor kapsz ajándékot.
    ( btw még mindig nem értem honnét veszik az emberek azt hogy ma már akárki megengedhet magának autót, helikoptert, luxus jachtot, meg hawaii utazást itt Magyarországon)
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.02.05. 20:32:43