• wraithLord
    #18
    Miért titkárnője (női személyes asszisztense) van általában pl. egy intézet/vállalat főnökének?

    Szerintem az ilyen melókat a nők jobban el tudják látni (pl. jobb szociális-, kommunikációs képességek, egyszerre több dologra tud odafigyelni megfelelő hatékonysággal), és talán ebből eredeztethető az a tendencia, hogy a digitális asszisztens is inkább női hangon szólal meg.

    A férfiak meg háborodjanak fel, hogy pl. a kemény fizikai munkát miért mindig a férfiakkal azonosítják...?

    Nem szúrja az illetékesek szemét, hogy ez szimpla kákán is csomókeresés a manapság mindennek az alapjául szolgáló politikai korrektség (itt nyilván a degradáló értelmében) jegyében?

    Ez nem szexizmus, a két nem nem ugyanaz (a "nem egyenlő" nem jó ide, mert az egymás fölé helyezésre utalhat...). Mind a kettőnek megvan a maga "szerepe", princípiuma, olyan területei az életben, amire a biológiai, szellemi, lelki adottságai/képességei alapján a nagy átlagot figyelembe véve jobban megfelel.
    Ha ugyanaz lenne, akkor nem lenne külön férfi és nő, és nem lehetne se morfológiailag, se fiziológiailag, se etológiailag stb. megkülönböztetni őket. De meg lehet. Ezért van külön férfi és nő, és ezért van az, hogy az egyik nem az átlagot tekintve ilyen feladatokra alkalmasabb, a másik pedig olyan feladatokra alkalmasabb. Szerintem logikusan hangzik.

    Persze a genderideológia még a kötőszóba is beleköt, és rosszabb mint egy netes cenzorbot, mert nem nem érti, hanem nem akarja érteni, amit az ember ki akar fejezni.