• dyra
    #20
    "Az meg hogy kizárólag az állam védje meg az embereket a világtól szerintem nem jó irány és nem is reális elvárni ilyet. A szülőknek kutyakötelessége tisztában lenni azzal ogy mit jelent a XXI. században élni. Ha nem képesek/akarják megtanítani a gyerekeiket a mindennapos veszélyek kezelésére, nem jó szülők.

    Ez pont ugyanaz a gondolkodás mint pl az, hogy az emberek nagy része kis hazánkban képtelen előre gondolkodni például a nyugdijas korra. Ezért elvárják hogy állambácsi majd gondoskodjon róluk."

    Elvárják mert fizetnek nyugdíjjárulékot. Az állam pedig közben elvárja, hogy rabszolgabéreken toljad a melót. Mert ezt teszi. Mindenkinek jár a tisztességes nyugdíj aki tisztességgel végig dolgozott egy életet. Még a minimálbéren végig melózóknak is. Ez a társadalmi szolidaritás ami egykor megvolt mostanra a szerencsés félsóközéposztálynak köszönhetően teljesen kihalt.

    A másikra. A szülőnek természetesen van felelőssége. De te most olyan szakmai dolgokat szeretnél megkövetelni a szülőktől amiket amúgy egyetemeken oktatnak évekig. És az informatikai tudás megszerzése pl, hogy "power" user legyél sem öt perc. Közben ott tartunk, hogy sok embernek már a jelszókezelés is megoldhatatlan feladat.

    Ezek a realitások. Reális elvárásokat kellene támasztanod.


    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.02.01. 14:26:15