lammaer#10
"A 14 éves kislány tragédiáján elgondolkodva szülőként viszont csak egy megoldás marad, hogy ha nem adok okostelefont a gyerek kezébe"
Szerintem ez nagyon rossz megoldás.
1. Azért egy-két gyerek esete alapján ilyen drasztikus lépéseket csinálni túlreagálás kategória. Ilyen alapon el lehet tiltani a biciklitől is, mert biztos vagyok benne hogy éevente több gyerek hal meg valamilyen stunt miatt mint a facebook meg a twiter miatt. Szomorú a történet, de nem kell túldimenzionálni a súlyát.
2. Ha tiltasz valamit annál inkáb kívánatos lesz a gyümölcs. Ráadásul abba a hamis tévképzetbe ringatod magad, hogy Ő nincs jelen ezen a területen, holott szinte biztos hogy ott lesz, csak a tudtod nélkül (pl könyvtárból fog facebookozni, esetleg az iskolai számtechteremből). Én akkor aggódnék a legjobban, ha azt hinném a gyerek nem netezik.. mert akkor tuti hogy csak nem tudom hogy mit csinál, ami pontosan az angol szülők hibája volt. Fogalmuk se volt róla hogy a lányuk ott van a neten...
3. Ha elzárod a gyereked a nettől, akkor gyakorlatilag egy informatikai analfabétát nevelsz belőle, amiből simán hátrányai származhatnak már az iskolás időkben is. Már az iskolában is, amikor prezentációt készitenek és anyagot kell gyűjteni, vagy csak egyszerűen tájékozódni a világról.
Nem mondom hogy a net létszükséglet, de nagyon nagyon jó információforrás, amitől nem szabad tudaosan elzárni senkit.
A netezés is olyan mit az autóvezetés. Balesetveszélyes üzem, ezért meg kell tanítani a gyereket a használatára. Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.01. 10:38:55