• wraithLord
    #9
    "What? Az Intel piaci részesedése globális szinten még mindig háromszorosa az AMD-nek, szerver/vállalti piacon meg gyakorlatilag mérhetetlen az AMD. Intel vs AMD piaci részesedés, Intel Xeon CPU-k piaci részesedése 2018-ban."

    Technológiailag éppen nem kullognak az Intel után. Sőt, olcsóbban kínálnak ugyanolyan jó vagy jobb procikat (Ryzenek). Másról (pl. piaci részesedésről) nyilván nem lehet beszélni az AMD javára. Lényegesen kisebb cég, lényegesen kevesebb erőforrással, ráadásul alig kecmergett ki a Bulldozerrel ásott gödörből. (de jó képzavar :D)

    Nekem van Piledriver procis gépem, nincs azzal gond, csak nem egyszálas/1-2 szálas feladatokra kell használni (mostanában csak többszálasítható számításokat szoktam rajta futtatni Linux alatt, arra teljesen jó). Sajnos az AMD mellélépett, amikor azt hitte, hogy a multithreading felé kell mennie, és az Opteron vonalon kell folytatni. Most már viszont lényegesen időszerűbb lett az elképzelés. Mondjuk a Bulldozer nem is volt túlzottan jó, szó se róla...
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2019.01.31. 17:52:55