• TokraFan
    #8
    "A fentiek egyike sem PC, legfeljebb a fentiek egy (jelentős) része hasonló architektúrát használ mint egy átlag PC."

    A fentiek mindegyike PC, azonos architektúra. Nyilvén, a szerverekben alapvetően más prioritással, de a Xeon-t pont úgy használhatod desktop lapban is, a munkaállomások eleve Xeonnal készülnek. Persze egy rack szerver felépítése nem teszi alapból alkalmassá otthoni felhasználásra, de ettől még az Intel szemszögéből -mert erről volt szó a cikkben-, az ott használt CPU architektúra megegyezik a PC-kben használtakkal. A HEDT széria CPU-i szinte minden esetben a szerver piacról lehozott Xeonok butított változatai!

    "mondd el Indiában és Kínában akiknek nincs otthon semmilyen számítógépe, és mobilról intéznek mindent a neten."

    A consumer vonalat tetszik keverni az ipari és vállalati felhasználással, mely utóbbi pöttyet vastagabb terület. Másrészt, telefonon soha nem fog senki dolgozni! Mutass egy grafikust, programozót, vagy csak egy szimpla titkárnőt, aki telefonon végzi a munkáját! Almát hasonlítasz körtével. A PC-nek NEM alternatívája a telefon. Period.

    hosszú idő óta először az AMD-nek sikerül eléjük kerülni.

    What? Az Intel piaci részesedése globális szinten még mindig háromszorosa az AMD-nek, szerver/vállalti piacon meg gyakorlatilag mérhetetlen az AMD. Intel vs AMD piaci részesedés, Intel Xeon CPU-k piaci részesedése 2018-ban
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.01.31. 16:40:09