• wraithLord
    #19
    Azt azért nem mondanám, hogy sehol sincs, mert pl. a legújabb ARM SoC-ok megközelítik egy második generációs Ryzen 7 vagy 8. generációs i7 egymagos teljesítményét (a többmagos még többé-kevésbé jelentősen elmarad). Inkább a szoftveres háttér szab gátat nekik.

    1-2 éven belül beéri az ARM az x86-ot, a convertible/ultrabook szegmensben minimum. A Qualcomm és a Microsoft nagyon ügyködik rajta. Sima desktop fehasználásra nem lenne rossz egy ARM alapú rendszer, csak a jelenleg elterjedt szoftverek vagy rosszul vagy sehogy sem futnak rajta. Ezen próbál változtatni a két cég.
    De tartalomfogyasztásra és irodai munkára már most is teljesen jó egy ARM-on alapú gép. Múltkor néztem ARM alapú hybrid laptop tesztet. Windows van rá, Office van rá, minden van rá, ami kellhet ilyen célra (de mondjuk Android vagy Chrome OS is jó ilyenekre elvileg, gyakorlatilag szerintem annyira nem). Azokban még Snapdragon 835 volt (mint a 2017-es high-end telefonokban), ami pl. a SD 855-höz képes, de pláne az A12x Bionichoz képest sehol sincs.

    Tudom, messze nem a hordozható gépek az Intel legfőbb piaca, de itt a Qualcomm és a MS várhatóan meg fogja szorongatni őket.