• kvp
    #8
    Szep es jo ez a Boeing fele elektromos gep, de szerintem a Bell fele Nexus hasznalhatobb. Gazturbina elektromos hajtaslanca van es 6 db eloredontheto ducted fan emelo hajtomuve. Ez kb. a Bell X22-es csak mechanikus helyett elektromos eroatvitellel es arrol is tudjuk, hogy mukodokepes jarmu volt. Foleg akkor fontos, hogy elore nezzenek a hatjomuvek, ha nagyobb tavolsagra, nagyobb sebesseggel szeretnenk eljutni es ebben az X22-es sokkal jobb volt mint a helikopterek.

    Egyebkent a legi munkabajarasnal mindenki abbol indul ki, hogy az atlagos emberek fogjak hasznalni, pedig ezek meg csak a helikopterek belepesi kuszobet fogjak lejjebb hozni. Tehat ahogy az olcso felszini elektromos autok miatt valoszinuleg tobb atlagos ember engedheti meg maganak hogy autot tartson, ugy az olcso legi jarmuvek hatasara valoszinuleg tobb gazdag ember engedheti meg maganak, hogy vtol repulot tartson. A szegenyeknek persze marad a tomegkozlekedes, de a gazdagabbak kozzul tobben engedhetik meg majd hogy repuljenek.

    Egyebkent eleg sok embernek van ra igenye, hogy ne kelljen se a szabad levegon (bicikli/gyaloglas), se masok kozott tomegkozlekedesen utaznia amikor a lakhelyerol a munkahelyere megy vagy nap kozben targyalni. Ha van ra penzuk, akkor megengedhetik maguknak, hogy sajat autoval jarjanak. Ha meg tobb penzuk van, akkor a dugokat elkerulve megtehetik hogy repuljenek. Anno az auto volt ilyen, csak a nagyon gazdagok tudtak megengedni maguknak, mindenki mas gyalogolt, biciklizett vagy tomegkozlekedett, esetleg lora ult.

    ps: A legi munkabajaras manapsag foleg a nagyon rossz kozbiztonsagu (foleg delamerikai es afrikai) varosokban jellemzo, ahol autoval eletveszelyes a megerositett lakopark es a munkahely kozott ingazni, ezert a gazdagok (akik az ut menten a fo celpontok) mar most is helikopterrel jarnak, mert egyebkent hosszutavon nem elnek tul a munkaba jarast. Egy atlagos kismeretu europai varosban ahol lehet autoval is jarni nem eri meg repulni, bar a nagyon nagyon gazdagok akkor is fognak, mert a levegoben az iranyonkenti magassagi szeparacio miatt nincs egy keresztezodes sem es ezert egy piros lampa sem.

    Tehat Europaban ez egyelore biztosan a gazdagok kivaltsaga lesz, aztan ha olcsobba valtik a technologia akkor egyre tobben repulhetnek, de amig lesznek szegenyek, addig lesznek emberek akik lent a felszinen vagy az alatt kell hogy kozlekedjenek.