Dell laptop tulajdonosok ide
  • Garou
    #6
    Én egy Dell XPS 9560-at vettem másfél éve, a legerősebb konfiggal, de a normális matt HD kijelzővel, az UHD-t túlzásnak éreztem. Munkára és írásra használom (Németországban élek). Vettem hozzá 2 év garanciát meg helyszínen történő szerelés - szolgáltatást, ami később nagyon jól jött...

    Előszőr olyan másfél hónap után jött a baj, esti játék közben (Sunless Sea ment, tehát semmi A+ fps), egyszercsak meghalt, se kép se hang. A telefonos helpdesk nem segített, ugyanis a gép olyan villogó kódjelzést adott le a töltöttséget jelző led-nél (elvileg ezzel tudja megüzenni, hogy hol beteg), amely semmilyen dokumentációban nem szerepelt. Két nap múlva kijött az elvtárs az irodába, és előttem szétkapta, új alaplap + takarítás után távozott.

    Ezek után azt vettem észre, hogy ha akkumulátorról használom, akkor tökéletesen működik, akármilyen 3D alkalmazás vagy játék fut, de ha ugyanezt csinálom hálózatra dugva, akkor 5-10 perc után egyszerűen belassul, szaggat, majd egy percen belül "kifagy" a gép. Az Nvidia kártya akkor is használva volt, ha akksiról ment. Újabb telefon, elvtárs kijön, teljes belsőség csere, szerinte a videokari volt a ludas.

    Ez volt egy éve, azóta hiba nélkül működik. A fél terányi SSd-t keveslem kicsit, illetve USB portból lehetne több, mint kettő, de annyi külső kütyüt használok, hogy úgyis kellett egy USB hub-ot venni. Az anyagminősége nagyon jó (aluminium ház), az akksi elég jól bírja, és a képernyő számomra tökéletes élményt nyújt.

    A hangrendszer hozza az elégséges szintet, de úgyis fülest, vagy külső hangszórókat használok, így ez nem probléma. Ha valami húzósabb játékkal meghajtom, akkor eléggé hangos, de ez természetes, egy ennyire vékony laptop nem lesz képes megúszni a melegedést. Viszont ha 3D modellezést meg Photoshop munkákat csinálok rajta, akkor nincs ilyen probléma. Gamerkedni meg ott az asztali gépem.

    Végső verdikt, hogy legközelebb is ilyet veszek, ha majd ez egyszer beadja a kulcsot. Az, hogy az elején kifogtam egy hibás példányt... van ez így sajnos, helyre lett hozva, azóta jó. Tetszik, hogy akkora majdnem, mint egy 13-as, de közben 15,6-os a képernyője, bírja a munkát és jó érzés rajta dolgozni, vagy akár csak filmezni.