• kvp
    #9
    Az adakozos valtozata meg gondolom PrayPal lesz... :-D

    Viccen kivul viszont valahogy ugy erzem a romai katolikus egyhaz sem igazan tudja merre kellene mennie a modern vilagban.

    ps: A koran es biblia hasonlosaga leginkabb azert van, mert mindketto tartalmazza a teljes oszovetseget. Ennek ellenere eleg sok olyan vallas van, ami nem a tizparancsolat elveit koveti hanem valami egeszen mas, neha ellentetes vilagnezetet. Egyebkent az oszovetsegben es a koranban is benne van a mas vallasuak megteritese vagy kiiktatasa, az oszovetsegben inkabb csak az utobbi, mert alapvetoen csaladi (torzsi) hasznalatra keszult.

    Egyebkent az osi zsido torvenyek celja alapvetoen az volt, hogy a csalad/torzs/nep fennmaradjon barmi aron. Ez az elmult par ezer evben egesz jol bevalt, meg akkor is ha neha kifejezetten nem humanista elveket ir elo. A muzulman vallasi iranyzatok pedig jellemzoen a hitteritesrol szolnak, ami a vallas (eszme) fennmaradasat szolgalja, a hivok es csaladjuk/torzsuk/nepuk elete aran is. A keresztenyseg 1001 iranyzata meg a fentiekkel talalkozva ott all, hogy most akkor mi is van ebben a vilagban, ugyanis sokmindent lehet mondani az ujszovetsegre, de evilagi tulelesi kezikonyvnek nem igazan jo, ugyanis kooperativ szemleletu.