• leeloodallas
    #7
    "Minden szolgáltató összes adóját a felhasználók/vásárlók fizetik meg."
    Igen és nem.

    A gond az, hogy nem képesek törvényileg elérni, hogy de facto a saját profitjukból vonják el a plusz adóterhet. Mert az lehetetlen, hogy a cégvezetők ne vegyenek hetente egy új autót/jachtot/nyaralót.

    Amíg mindent a cégek/gazdagok szemszögéből vizsgálnak, és sosem a társadalom alapját jelentő egyének oldaláról, addig nem is lesz változás.

    "Nem lehet őket kitiltani már, túl nagy a piaci részesedésük és a rájuk épülő rendszerek. Ha kitiltják, ezernyi más is borul, de ezzel tisztában is van mindenki, aki nem érzelemből reagál. Ráadásul ha kitiltják, mégis ki jön helyettük? Egyetlen életképes EU-s alternatíva sincs...Lokális szinten meg még annyira sincs.."

    Mert Gugli vagy Faszbúk nélkül nincs élet? Nincs a francot. Jön ezer másik cég, tolakodnak a startupok, akik ráadásul kevésbé veszélyesek. Egyszer kellene letarolni a piacot eluraló gigacégeket és a helyükre bevezetni sok kisebbet, valamint olyan törvényi környezetet létrehozni, ami szab egy felső határt a vállalatok nagyságának. Ez sem tökéletes megoldás, de ami most történik, az rosszabb és csak még rosszabb lesz.
    Na ennyit az utópiáról. Semmilyen változás nem lesz.