• Voltan
    #4
    Egyrészt, ez bitang ronda... De az egy dolog. Fontosabb, hogy konzolokat jellemzően nem a csúcspécék szpekjéhez mérik be, főleg amiatt, hogy játékkonzolt nem tudsz egy bizonyos ár fölött adni, az emberek nem veszik meg, van egy lélektani határ. Gamer pc-t jórészt nem casual arcok vásárolnak, és ők pontosan tudják, hogy mit akarnak, és kapnak a pénzükért, az egy kvázi "profi" réteg, ott hajlandóak szignifikánsan többet költeni a hobbira. Konzolokat viszont nem csak hc gamerek vesznek, hanem "átlagemberek" is, mert a gyereknek tetszik, vagy csak úgy, mert néha leülne egyet lövöldözni, vagy autózni, Namost, ezek egy bizonyos szint fölött már nem nyúlnának a zsebükbe, mert nem érdekli őket a felbontás, meg az FPS, ők csak játszani akarnak, de nem egy 250-300 + ezres konzolon.

    Ez megköti a gyártók kezét, nem véletlen, hogy a konzolokat jellemzően veszteséggel árulják, ezt próbálják kompenzálni a játékok árával, illetve az egyéb szolgáltatásokkal.

    Ráadásul a vas önmagában még nem elég. Az Xbox One X ár-erő arányban nagyon ott van, ráadásul a Microsoft "egyszer megveszed, minden platformra megveszed" taktikája, valamint a 360-as címek elérhetősége eléggé szimpatikus, míg a Sony a bitang jó exklu címeivel nyeri meg a saját rétegét. A Nintendo meg Nintendo :D Szóval egy ilyen piacra benézni egy tök új versenyzőként igen rizikósnak tűnik... Ami még működhetne - bár szintén rizikós - az az, ha tényleg valami olyan technikai megoldással, újítással robbannának be, amire még senki nem gondolt, vagy amit mindenkinél jobban csinál. Pl. egy olcsó, de erős, és szoftveresen támogadott VR, amit el lehetne képzelni. Csakhogy a jelek szerint erről nincs szó, szóval nem valami bíztató ez a tervezet sztem.