• bunny
    #6
    Én a saját portálomról pont ezért száműztem az összes google és facebook meg hasonló külső kódokat. Egyedül a loginnál van ha fb/google accounttal lép be a user, sehol máshol. Sokan fel se fogják, hogy behívsz egy js kódot, hogy kirakd a "like" gombot vagy google analytics fut, és máris teljes hozzáférést adtál a felhasználódhoz, beleértve az összes gombnyomás és egérmozgáshoz, stb. És ha megnézzük az összes ilyen funkció már így működik, illeszd be ezt a js hivatkozást és hawaii. Ja, csak ez olyan mintha kiadnád a pin kódodat.

    Telefonon meg még ennyire se tudsz kontrollálni, kezdve ott hogy a google vagy apple írta az OS-t, amibe azt rak amit akar odáig, hogy minden szaros app-nak megad az átlaguser minden kért jogos, és el se gondolkozik mi francnak akar SMS, kamera vagy mikrofon hozzáférést egy játék.
    Ne feledjük, az hogy a mikrofon rögzít, vagy bekapcsol a kamera vagy a wifi stb mind szoftveresen dől el, amikor bekapcsolod nem fizikai kapcsolóval teszed hanem szoftveresen. Ergó bármikor be lehet kapcsolni bármit a tudtod nélkül, gps követés, rögzítik a beszédet vagy a képet, a teljes hálózati forgalmadat stb.

    És akkor persze ott van az önfeljelentés, a szocial medián keresztül kiteregetünk minden titkot. 1984 nem fikció hanem kőkemény valóság, csak más módszerekkel. Orwell nem hitte volna, hogy az emberek hajlandóak önként is kiadni azt, amit régen csak kémkedéssel lehetett elérni.