• defiant9
  #22
  "Majd akkor ugass, ha több éves statisztikát tudsz mutatni."
  Mondjad, melyik "évtizedes kiesés" amire szerinted kell a statisztika. Egyébként te állítottál valamit. Az ugatáson túl hol az alátámasztás?

  "állatvédelem pedig jellemzően 95%-ban Budapesten akarja védeni"
  Valóban dominásnan a nagyvárosokban alakul ki az a réteg aki a természetet és benne az állatokat is 'emberszámba' veszi. Ez egy (kultúrális) fejlődési folyamat, vidéken sokkal jellemzőbb hogy fogyóeszköznek tekintik a természetet, ez a 'kizsákmányoló' mentalitás már többször megmutatkozott a történelem során aminek kapcsán ma szegényebbek vagyunk.

  "Miközben a többi több ezer faj meg le van szarva"
  Itt óriási tévedésben vagy. Ez az állatvédő réteg jellemzően ugyanúgy ellenzi a bálnavadászatot is, noha valszeg. még soha nem is látott élőben bálnát. Persze ha közvetlen közelről látja a kiscicát éhesen nyávogni(aki a libával szemben eljut a nagyváros utcáira is) akkor nem tud nem segíteni. Ismét csak az emberi empátia/sajnálat ami működésbe lép.

  Itt spec. arról volt szó hogy a szenvedő libák bemutatása mit vált ki az átlagemberekben(akik esetleg nem vesznek majd májat/betiltatják a tömést), leírva hogy a képet bemutató motivációja másodlagos(te mondtad hogy csak az eredmény számít, az pedig az hogy lehetett ilyen képet készíteni és bemutatni). Ostoba módon persze te megint reflexszerűen azt kezded el támadni aki bemutatja a képet/valóságot. Ez egy primitív védekezési stratégia.