• Axlkenobi
  #6
  Imádom a DC hőseit, számomra köröket vernek a vérgagyi Marvel-karakterekre. A két moziverzum is erősen különbözik: a Marvel sikere abban rejlik, hogy a futószalagon legyártott termékeinek se íze, se bűze. Semmi eredetiség, semmi egyéniség, minden a kockázatmentességről szól. Ha volt kiemelkedő pillanata annak a franchise-nak, akkor az első két Amerika Kapitány filmet kell mondani, amik képesek voltak kilógni ebből a semmilyenségből.

  A DC merőben más utat választott: ahogy a képregényekben, úgy a mozivásznon is sokkal sötétebb, erőszakosabb és komplexebb karakterekkel és történetekkel bírnak. Ehhez mérten Zack Snyder két filmje, Az Acélember és a Batman Superman ellen igazi DC-mozik, óriási köröket vernek minden téren a konkurenciára. Ja, hogy kevésbé trendi és divatos, mint a műmájer, kínosan vicceskedő és minden pillanatában tétnélküli Marvel? Elnézést érte!

  Mivel ezek a filmek nem találták meg azt a túltolt hájpot mint a Marvel, ezért a Warnernél a lehető legostobább döntést hozták: igazítsuk filmjeinket a konkurenshez. Ennek következtében született meg a vizuálisan lenyűgöző, de ezt leszámítva óriási csalódás Öngyilkos Osztag, valamint a Snyder kezéből kivett és a kontár Joss Whedonra bízott, félig kiherélt Igazság Ligája. A Wonder Woman sokkal jobb ezeknél, mert butaságai és hibái ellenére is sokkal közelebb áll stílusában és hangulatában Snyder két filmjéhez.

  Az Aquamantől az előzetesei alapján nagyon sokat vártam, és összességében nem is kellett csalódnom. A képi világ nem csak lenyűgöző, de ki merem jelenteni, hogy a valaha volt egyik legkreatívabb, amit megalkottak. A szereplőgárda is remek: Momoa, Heard, Wilson, Lundgren, Kidman, Morrison, egytől-egyig mind telitalálat. Ami miatt mégsem tökéletes, hogy a zene eléggé semmilyen lett, egyetlen emlékezetesebb dallam sem jut eszembe a (a beleerőszakolt betétdalokat meg főleg hagyjuk), illetve néhol túl van tolva a humor, lehetett volna valamivel komorabb is az egész. De ezzel együtt messze a legjobb képregényhős cucc a MoS és a BvS óta.

  Eddigi DC-filmek:
  Man of Steel 10/10
  Batman v Superman 10/10 (a rendezői, a mozis 9-est kapna)
  Suicide Squad 6/10
  Wonder Woman 8/10
  Justice League 7/10
  Aquaman 8/10