• Axlkenobi
    #2
    A Bay-filmek közül az első igazán klassz volt. Érződött rajta a producer Steven Spielberg hatása, és Bay is képes volt kordában tartani a megalomániáját. A folytatásokról azonban szinte semmi jót nem lehet elmondani. Lélektelen celluloid-hulladékok, amik mindegyike felvonultat ugyan egy-két meglepően jó ötletet, de összességében túlnyújtott, kesze-kusza, agyzsibbasztó robbanáshalmaz, semmi más. A BumbleBee viszont nem csak, hogy a gyökereihez talál vissza, de még tovább is megy és jóval emberibb méretekre veszi az egészet. Ez egy hamisítatlan, '80-as éveket idéző film és nem csak azért, mert akkor játszódik.

    A mindig szuper és imádnivaló Hailee Steinfeld a szíve az egész filmnek, és tényleg baromi jó párost alkot Űrdongóval. Az akciók meg egyrészt nincsenek nevetségesen túltolva, ráadásul mindent rendesen látni is. A zene akkor erős, mikor a '80-as évek slágereit halljuk, a score viszont sajnos nem túl ütős. Illetve a rövid játékidő ellenére itt-ott azért a kelleténél jobban leül a sztori, de ezek elenyésző hibák az összképet tekintve.

    A bevételeket tekintve tényleg nem áll jól a szénája, pedig valóban most kezdett a helyes irányba menni ez a franchise. Sajnos lehet, hogy már későn.