• NEXUS6
    #17
    Így van a szitu nem fekete fehér. De a környezeti változásé sem. A globális melegedésnek hála már most vagy egy magyarországnyival nőtt összességében a lakható élettér nagysága. A vízszint emelkedését és a fagyott területek felengedését, globálisan a csapadék mennyiség növekedését figyelembe véve nem kizárt hogy a netto élettér nagysága végül pozitívan fog változni!!!

    A legnagyobb környezetszennyezők jelenleg azok az országok, amelyek fokozott ütemben iparosítanak, a világgazdaság motorját jelentik. Az ő fejlődésük visszafogása nem csak azt jelenti hogy a lakosságukat egy alacsonyabb életminőségű állapotba kárhoztatod, hanem hogy a fejlett nyugati országok lakossága, életkörülményei(pl. a tiéd is) rosszabbak lesznek.

    A képlet egyszerű, a gazdaság, a technológia az adott területen élők gazdagodását és a következő generációk jobblétét is szolgálja. Nem a felelősségvállalás hiányával van a gond, hanem azzal, hogy elterjesztik azt a minden alap nélküli közhelyet, hogy létezik valamiféle zöld technológia. Nem nem létezik, minden technológia lényege a környezet átalakítása. Azonban minnél fejlettebb egy társadalom annál többet hajlandó áldozni a technológiák alkalmazása mellett a környezet megóvására, visszaalakítására is.
    Az ellentmondás nem az emberek gondolkodásában van, hanem a különböző országok fejlettségében van. A fejlett országok ugyan tisztábbak, de kihasználják a fejletlenebbeket környezeti szempontból, akik viszont ennek egy szinten még örülnek is, mert önerőből nem biztos, hogy olyan fejlődésre lennének képesek.

    Nem kell itt rögtön erkölcsi magasságokba vinni a kérdést, egyszerűen xar a szitu, ahol nincs 10000%-ban jó döntés.