• Sequoyah
    #7
    Van Kinai aki ennel elorebb tart, de az erintett cegek, pl a Huawei nem az elkepeszto sajat innovaciojaval kerult oda ahova, hanem a Kinai allam penzevel, es a technologiak ellopasaval.

    Trump nem tudom mitol fel, a hulyek sok hulyesegtol tudnak felni. De Amerika problemaja egyaltalan nem a Kinai innovacio. Amerika (es Europa) problemaja az a Kinai penz mesterseges leertekelese, es hogy az exportbol keresett penzuket nem koltik el, kiegyensulyozva ezzel a kereskedelmi merleget, hanem eldugjak a matrac ala. Ezen kivul pedig tisztessegtelen piaci magatartassal kizsaroljak/ellopjak a nyugati technologiakat. Ezek eleg nyilvanvaloan koztudott dolgok, es mar evek, evtizedek ota folynak.

    Az, hogy a Kinai innovacio is eledezik a fentiek mellett, az egy egeszen mas kerdes, es egyaltalan nem errol szol a vita. Ha Kina egy onalloan is eros es innovativ gazdasag lenne, akkor nem kellene senkinek sem felni, hanem egy egeszseges verseny-viszony jonne letre, csak ugy mint EU es USA kozott, amibol mindket fel profitalna.