• bunny
    #6
    Ahogy a világ halad szerintem az MS már csak azért létezik, mert a RÉGI jól megszokott alkalmazások lendülete viszi tovább. És a warez. Teljesen mindegy, hogy mit fejlesztenek, ami nem kompatibilis a jelenlegi x86 vonallal az bukó. Miért?
    Mert ha már nem fut rajta a megszokott programunk, akkor inkább átmegy az ember szerver szinten linuxra (ha már nem ott van), amúgy meg vagy apple vagy google platformra, ha meg játszani akar, konzolra. A telefonon meg már most is apple/google fut.

    Miért? És itt ismét az applikációk a lényeg. Mert androidra csilliárd app van. Mert iOS-re csilliárd app van. Meg ps4-re csodálatos játékok vannak.
    Azért használnak munkára windowst, mert azon futnak a jelenlegi rendszereik. Pont. Azért használ otthon józsi windowst, mert arra letorrenteli a gámát meg a fotóboltot meg mindent, ingyen. Ha nem lenne warez, nekem meggyőződésem hogy már rég csak a cégeknél létezne windows.

    Ha a MS kijön egy új, mindennel inkompatibilis rendszerrel az pont akkora pénzkidobás lesz, mint az RT, a windows phone vagy az UWP. Erről a vonatról baromira lekésett, az a csoda, hogy még létezik az apple/google mellett. Minek használná bárki, ha nem megy rajta amit használni akar? A windows store is kong az ürességtől, a kutyát nem érdekli.

    Én jelenleg nem látok más kiutat számunkra, mint tolni az x86-ot amíg lehet. Túl sokáig az se fog menni, mert előbb-utóbb csak lecserélődik mindenhol a régi vacak könyvelőprogram, meg pénzügyi rendszer valószínűleg valami böngészőből futó cuccra, és akkor tökmindegy milyen OS van a gépen. Na akkor fogják azt mondani, hogy a tököm fizet 70 rugót a windows-ért amikor az ingyenes google cuccon pont ugyanúgy elfut.

    Szerintem a MS úgy fog járni, mint az IBM. Profilt fog váltani. Hogy mire, azt nem tudom, ez legyen a jól megfizetett embereik dolga.