• kvp
    #10
    "Trump és a Brexit eseteiből tanulva remélhetőleg tényleg nem fognak már ilyen dolgok történni a jövőben, mert egyébként könnyedén egy újabb világháború előtt találhatjuk magunkat, ennek viszont semmi köze a demográfiához (bár az is egy nagyon hatékony propaganda-eszköz).
    Az USA már úgy tűnik megtanulta a leckét (lásd legutóbbi választások), a britek is jó úton haladnak a 2016-os hülyeségük visszacsinálásában, bár ott már talán túl késő mindent visszavonni, és azt sem lehet kizárni, hogy szétesik a Királyság (de akárhogy is történjen, a Brexit egy erős elrettentő példa lesz más országok számára)."

    Alapvetoen ket valasztas van: Baromi rosszul jar az adott orszag anyagilag vagy megszunik a kulturaja a globalis multikulturalizmus miatt. Az elsovel az emberek jarnak anyagilag rosszul, a masodiknal meg megszunik az a nep aki ezt valasztotta. Ezzel kapcsolatban szeretnem megemliteni az egyik izraeli miniszterelnok ensz-ben elmondott beszedebol azt, amikor kijelentette, hogy soha nem kothetnek beket a palesztinokkal es soha nem engedhetik vissza az eluzott paleszitnokat izrael teruletere. Az ok az, hogy akkor a egyszeruen megszunne izrael zsido allam lenni. A sajat nepuk tulelese mulik ezen es ezt a konfrontativ strategiat kovetik mar jo 5000 eve, cserebe egyszer sem olvadtak be a helyi kulturakba. Lehet, hogy az adott embereknek ez nem hangzik tul jol, de a megmaradas egyik zaloga az, hogy a torzs/nep nem integralodik es nem integral senkit. Ez persze nacionalizmus, de e nelkul mar csak regeszeti lelet lennenek.

    A briteknek egyebkent mar a demografiai folyamatok miatt nagyjabol annyi, meg a skotok es a welsziek maradhatnak meg esetleg (reszben) ha idoben elszakadnak. Ellenkezo esetben ahogy a keltakat levaltottak a romaiak, aztan az angolszaszok, aztan a normannok, meg a jartak arra meg a vikingek is, ugy valtja le a brit lakossagot az afrikai es kisazsiai 'ujbrit' lakossag. Ha egy nep vagy kultura kozosen a megszunes mellett dont, akkor ehhez elvileg joguk van, de masoknak eloirni nem igazan jo huzas.