• bundasjezus
    #93
    Ha te így, akkor én is így.

    Nekem meg az a véleményem, hogy a hozzád hasonló "hívők" folyamatosan várják a "megváltót", aki az utat mutatja nektek a boldog élethez. Egyszerűen szükségetek van arra, hogy valaki kábítson titeket. Hinni akartok, függetlenül attól, hogy mennyire reális alapja van annak, amiben hisztek. Először volt Jobs, aztán most itt van Musk, akinek csünghettek az ajkain. Azt hiszitek, hogy ezek az emberek szuperhősök és csodát művelnek. Szó sincs erről. Ezek a híres CEO-k és "zsenik" jórészt pszichopaták, akik mindenen és mindenkin átgázolnak a pénzért, hatalomért, hírnévért. És ti nekik tapsoltok.

    "Ott van ezernyi példa, mikor egy-egy ember hatással van az emberiség fejlődésére, csak nem veszel róla tudomást."
    Maga Newton mondta magáról, ha nem tévedek, hogy "óriások vállán állva láthattam messzire". Még ő is elismeri elődeinek munkáját és nem magát tekinti kizárólagos személynek, aki hatással volt a világ fejlődésére. Sok-sok ember sok-sok erőfeszítése árán tartunk ott, ahol ma vagyunk.

    "Elon Musk már bizonyított, ezért figyelnek arra, amit mond és ezért szavaznak neki bizalmat. És ezért nem figyelnek mondjuk terád."
    Maradjunk annyiban, hogy Musk megítélése erősen vitatott. Vannak érdemei és eredményei ami tisztelendőek és vannak óriási kamui, amik aláássák a belé vetett bizalmat. Az pedig nem értem, hogy miért fokmérője a mondandód igazságának, hogy rám hallgatnak-e az emberek. Ha kíváncsi vagy rá, nagyon szívesen megosztom veled, hogy kiegyensúlyozott, teljes életet élek és nincs szükségem arra, hogy mikrofonokon és kamerákon keresztül hívők milliói igyák a szavaimat. Az én önbecsülésem enélkül is rendben van. Nem érzem magam senkinek. Vagy senkinek kéne éreznem magam?