• bundasjezus
    #88
    Nekem nagyon sokat mondogatták multis koromban, amikor három év alatt három ügyvezető igazgatót fogyasztott el a cég és rákérdeztem, hogy nem kéne-e inkább egy állandó, megbízható emberre építeni a céget, akkor azt a választ kaptam, hogy "nincs pótolhatatlan ember." Ha ugyanis valaki pótolhatatlan lenne, akkor nagyon sebezhetővé, sérülékennyé válna a cég.

    Jobs és Musk is pótolható emberek ebben a játékban. Az Apple él és virul, bár a minőséget és a kreativitást Jobs magával vitte a sírba. Muskot is most egy időre félreállítják, de a Tesla is működik. Folyamatok vannak a világban (technológiai, gazdasági és társadalmi értelemben), melyek valamilyen irányba mutatnak mindig. Ez a fejlődés iránya. Ha nincs Jobs, vagy nincs Musk, akkor jöttek volna mások és ők valósították volna meg a dolgokat.

    Ha Karl Benz nem építi meg az első életképes autót, akkor szerinted ma is lovaskocsival járnánk? Ugyanmár.
    Ha Edison nem csinálja meg a villanykörtét, akkor ma is gyertyával világítanánk? Dehogy.

    Ezért felesleges isteníteni bárkit is. Ezen pedig jót nevettem:
    "Musk ugyanígy: irányt szab a cégeinek, amik irányt szabnak az emberiségnek. A német autógyárak még kényelmesen eldízelezgetnének még 100 évig is, ha nem lenne a fenyegetés, hogy közben mindenki inkább Teslákat vesz majd."

    A Tesla minden, csak nem fenyegetés a 100+ éves autógyártó matuzsálemeknek.