• ZenMillitia
    #4
    nem vagyok egy allatvedo aktivista, de ez mar durva. ... mert nincsenek igy is elegge kihasznalva ezek az idegrendszerrel rendelkezo elolenyek. regebben a feketeket is haszonallatnak tekintettek,csakmert kullemre maskepp neznek ki. az ember tokeletesen elvan novenyi etrenden is. es nem kell hozza allatokat rabszolgakent kinozni, majd elvenni az eletuket. az allat is eszik novenyt, ergo ha valaki hust eszik az allat is az eletevel fizet, meg az atelt szenvedessel, es a novenyek is. aki vegan, az csak a novenyt fogyasztja el.
    12-szer kevesebb termofold kell a takarmanyozas miatt egy egysegnyi teljeserteku novenyi feherjehez,mint nem novenyi eredetu feherje eseten, es 20-szor kevesebb ivoviz.ergo a novenyi etrend matematikailag a kisebbik rossz. az embernek, mert egeszsegesebb lesz, a kornyezetnek, a novenyeknek(kevesebb noveny kell a tuleleshez), es az allatoknak is jobb, az elobbiek miatt is.ill: a tehenet megeroszakoljak egy csovel a bika spermajaval, majd addig fejik, amig ossze nem esik, majd meg kb tini korban levagjak. humanusan nem lehet gyilkolni, de ez meg annal is durvabb. aki ilyenkor azzal jon, hogy, o nem szenvednek, az onkent menjen be, probalja ki,majd mosolyogva szivja be az altatogazt. es eljen par negyzetmeteren, a halalt varva. es fogadja el, hogy a szuleit nem is ismeri,mar reg levagtak a gyereket meg elveszik, akit szoptatnia kellene, es honapokig siratja, orditva.

    aki nem hiszi el, hogy novenyi etrenden is lehet egeszseges (ill egeszsegesebb is, ha nem junk foodot eszik), olvassa el a harvard egyetem, pecsi tudomany egyetem tanulmanyait.
    es lepjen be az ezt ettem ma vegan csoportba, es lasson csodat mennyi csodalatos etel van, ami omega 3 epa,dha,ala t tartalmaz, esszencialis feherjeepito aminosavat, rostokat,vitaminokat,stb.

    ideje lenne globalisan felhagyni a legalizalt rabszolgatartassal. ennyit nem er egy rossz szokas egy iz. az, hogy mindenevok vagyunk, nem azt jelenti, hogy mindent kell ennunk a tuleleshez, hanem azt, hogy valaszthatunk. tobb szazmillio vegan es vegetarianus ember van, koztunk tobb tizezer orvos, sportolo. meg a dietetikusok vilagszervezete is elismerte, hogy minden korban egeszseges a teljeserteku novenyi etrend. gyerekkent, allapotos nokent, idoskent, stb. sot, meg egeszsegesebb is, kisebb a rak, stroke, szivbetegseg, csontritkulas, cukorbetegseg kockazata.
    Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2018.11.29. 09:52:07