• wraithLord
    #7
    Nem vagyok benne biztos, hogy nincsenek erre vonatkozó sorok az EULA-ban, akár valami összefoglaló címszó alatt, amibe ezt is bele lehet (és kell) érteni.
    Mellesleg meg amióta kell a Windows, Office és társai legális/teljeskörű használathoz Microsoft account, azóta szerintem "sejteni" lehet, hogy a Microsoft cuccok mindent feltöltenek a MS szervereire.
    Elég csak bejelentkezni böngészőben a Microsoft accountba, ott van minden gépedről minden adat, amin Windows van, és össze van kötve az accounttal. Innentől nem nehéz eljutni a következtetésig, hogy masszívan gyűjtik a személyes adatokat...

    Az "igyenes" szolgáltatások is megérik a pénzüket, elég naiv feltételezés lenne azt hinni, hogy csak és kizárólag a személyre szabott reklámok miatt gyűjtögetik az adatokat... És azok sem közlik egyértelműen a felhasználóval, hogy ezenkívül pontosan még mit csinálnak vele. Csak néha derül ki, hogy eladták őket kismillió más IT cégnek vagy éppen politikai elemző és tanácsadó cégeknek... (lásd pl. a Facebook balhék). Egyértelmű, hogy mindegyik minimum kereskedik is az összegyűjtött adatokkal...
    Mindegyik nagy cég ugyanazt csinálja, csak valakinek még fizetni is kell a termékért, nem csak a felhasználót adja el kilóra.