• mrzed001
    #18
    "Azzal nagyon nem értek, hogy bármiféle zsenialitás kell ahhoz, hogy valakinek egyetlen ötlete legyen. Ez a legkönnyebb. Egy ötlet. Egy ötletcsíra is elég."

    Pont ezzel nem értek egyet. Az az "ötletcsíra" az pontosan, ami olyan szinten kihunyt nyálivúdban, hogy már a remake remakejének a remake-jét is készítik mert nincs új ötletük.
    Sőt, még csak be se fejezték pl a Teen Wolf sorozatot, de már akkor a remake-jét emlegették.
    Ez nooooooormááááális ? Hát, nem.


    "A tudás nem az, hogy arra egy 20 vagy 40 perces epizódot felhúzzanak (ami nem egyszerű, az az, hogy a gondolatiság mellé karakterizálás is férjen). "

    Pont itt a tévedés. Pl a Defying Gravity pont ebbe pusztult bele. Volt a zseniális öltet. Sőt még a felvezetés is kiváló ... lett volna, de elb-szták mert egy nyilenyál "űr" Grace klinikát akartak csinálni belőle. Na ez be is tett a nézettségnek, jogosan.

    És igen, ezért nem jósolok nagy jövőt a Manifest-nek sem, ha nem állnak neki ismét ötletelni és ÍRNI.
    Mert körítésnek az ok, hogy a magánéletük hogy alakul, de CSAK körítésnek. Ha ez is családregénybe megy át, ez is bukik mint oly sokan előtte (jogosan).

    A B5-el azért nehéz dobálózni, mert nemhogy évadonként dobtak be új és új ötleteket és szálakat (hanem akár 3-at is egyben), de ráadásul oda-vissza linkeltek részek között az időben. Na igen, JMS durván kitett magáért. (most láttam a régi jó szellemirtók rajzfilmsorozatot is ő írta ... ma is szívesen megnézem bármely részét ... nem olyan mint a mai agyament rajzfilmek, amikor érzi rajtuk az ember, hogy az írónak egyszerűen ötlete sincs mégis mi legyen a sztori meg a konfliktus meg minden ... csak el kell ütni valahogy a screentime-ot)