• mrzed001
    #11
    Kapaszkodjatok meg, egyikőtöknek sincs igaza ... tökéletesen :D
    Kezdjük ott, hogy vannak ugye aerob és anaerob baktériumok.
    Az emésztő alapból ami belekerül minimális anaerob bacikkal üzemel. Ezt boltban kapható olcsó septi... anaerob bacikkal be lehet bikázni.
    Az elszivárgó víz nem gond, mert a földben is vannak ilyen anaerob bacik, tehát le tudják bontani. Csak LAAAASSSAAAAN. Ezért zsírosodik el a környéke. Ezt is megoldja extra anaerob baci bevitele (meg a szagokat is, nyitott fedéllel sem érzel semmi szagot belőle ... tiszta, ártalmatlan).

    Szóval a lassúság a gond. Ezért van a sz.víztisztítókban egy második fázis, amikor aerob bacikkal és levegőztetéssel (szivattyú, rotor, vagy mamut szivattyú) rádolgoznak (oxigenizálás, mert ezeknek a baciknak ugye az kell). Azok ugyanis még gyorsabban bontják le a matériát.

    És igen, már maga az anaerob bacikkal kezelt is ártalmatlan. Aerobbal kezelt meg totál ártalmatlan (gyökéröntözésre -30 cm mélyen- kiváló). Ráadásul természetes tápanyag a talajnak. Emésztők mellé ültetett fák-bokrok nem véletlen nőnek 2-3x olyan gyorsan, mint messzebb lévő társaik.

    Régebben lehetett kapni, emésztőre szerelhető oxigenizátort. Nem tudom hova tűnt, de a nagy sz.víztelepek is ilyet használnak (illetve inkább mamut szivattyút).
    A szippantósok által elszállított sz.vizet amúgy általában ráöntik 50 éves kavicságyra, oszt jónapot, hagy szivárogjon.


    Szóval ennél Bill klotyója se csinál többet ... ismét feltalálta a spanyolviaszt ... ööö angol wc-t