• kvp
    #24
    "Azonban nézzük azt, hogy a közlekedés egy kommunikációs forma, szinte mindenki így éli meg. A KRESZ szabályai az út a csatorna és különböző üzeneteket adunk át a kocsink mozgásával, az indexxel, hogy nem használjuk, a kocsinkkal magával. A robi jelenleg ezek 90%-ára vak és csak a KRESZ szabályait fogja látni a minden országban különböző közlekedési kultúrát meg nem. Azt csak egy öntanuló AI lenne képes elsajátítani és nem egy előre hardwired programozott."

    Az MI-knek is van egy kozlekedesi kulturajuk. Minden szabalyt betartanak es betartatnak. Az emberek tobbsege megtanulta idovel, hogy a vonat fektavja nagy es hiaba latja az embert es akar megallni, nem fog tudni, ugy az emberek tobbsege meg fogja erteni, hogy az automata auto szabalyosan kozlekedik es kamera van rajta, tehat nem csak latja ha valaki megszegi a szabalyokat, de automatikusan fel is jelenti. Egy MI-t raadasul nem lehet levillogni, mert csak video + feljelentes lesz a vege, es veszelyes helyzet eseten max. veszvillogoval megall elottunk keresztben az uton es varhatjuk a szervizest a robotnak, meg a rendort nekunk.

    Vegyes uzem eseten az emberek vagy minden szabalyt pontosan betartanak vagy szolni fog az osszes veluk talalkozo MI hogy megint nem tartottak be valamit. Elobb utobb vagy kepesek lesznek az emberek minden szabalyt betartani vagy elvesztik a jogositvanyukat. Utobbi esetben pedig megszunik a vegyes uzem es onnantol a szoftverek mar nagyon jol elvannak egymassal.

    Mig elobbi esetben az ember is ugyanonlyan jol fog vezetni mint az auto, tehat ha ket masodperc a reakcioideje, akkor varosban nem fog 10 km/h folott menni. Az MI-knek jobb, ok mehetnek akar 30-al is vagy ha latjak egymas es a terfigyelok kamerakepet, akkor a megengedett maximummal. Persze az emberek is tudnanak gyorsabban menni, de nem fognak merni, mert ha akar csak egy picit is hibaznak az egyik MI mar szol is. Egy ido utan azok akik kepesek betartani a szabalyokat is megunjak a benazast es inkabb hagyjak, hogy vezessen az autojuk beepitett MI-je, mert akkor gyorsabban ernek a celba, kevesebb szivassal.

    ps: Ez az egesz kozlekedesi kultura kerdeskore olyan mint egy robot penztarosnak elmagyarazni, hogy szamla nelkul jobban megeri neked es neki is, mert mindenkeppen csak es kizarolag a szabalyokat es torvenyeket fogja kovetni es ad szamlat. Az MI autok is hasonloak, Ha egy ember nem akarja kovetni a szabalyokat, akkor is ra fogjak kenyszeriteni. Raadasul ehhez semmiyen ontanulo kod nem kell, csak es kizarolag a szabalyok merev ertelmezese es betartasa szukseges.