• NEXUS6
    #20
    Ellentmondásokat érzékelek abban amiket írsz.
    "Ez ami relatíve ritka. A tipikus az hogy olyan helyzetbe keveri magát ahol már a fizika törvényei nem engedik hogy szabaduljon.
    Pl.:https://youtu.be/Etlmh1PIloA?t=327"
    Nem értem. A videó többsége pont azt a példát mutatja, hogy a sofőrök a KRESZ és a fizika adta lehetőségeken túl vállalták magukat, lehet, hogy ezt elötte 100X megcsinálták, de most nem jött be.

    "A közúti közlekedés nem követeli meg hogy szuper versenyző képességű sofőrök legyenek, pár % lehet akit permanensen ki kellene zárni, pár akit átmenetileg."
    Egyetértek, ezt már máshol megbeszéltük, a kérdés csak az, hogy milyen rendszerszerű eszközöket lehetne alkalmazni, az alkalmatlanok kiszűrésére.

    "A gép többet fog látni és végtelen monotonitás tűréssel értékel ki minden részletet, az AI rész azonban hajlamos lehet ugyanazt a hibát elkövetni mint az ember, ezért kell a kvp által vázolt működés, az AI nem egy szabályt kap miszerint ne okozz balesetet, egy blődség amit a cikkben szereplő szakértő állít."
    Egyrészt a gép érzékelése jelenleg néhány speciális területen már optimalizálva van a járművezetésre, de van még pár paraméter, amiben nem éri utol az embert. Másrészt ahogy lejjebb tárgyaltuk, gyak a szabályozás olyan, hogy utólag az eredményből vezeti le, hogy megfeleltél a törvénynek, vagy nem. Vagy is lehetővé teszi, amit az emberek nap mint nap csinálnak, hogy a KRESZ szabályait rugalmasan alkalmazzák , akár át is hágják ennek érdekében. A cikk azt mondja, hogy ha igazi AI-t akarunk, ami még hatékonyabban tud működni az embernél, akkor neki is pont ezt kell lehetővé tenni és nem elég az, hogy fafejűen ragaszkodik mindíg a KRESZ-hez.

    "Gondoljunk csak bele, az üres de tilosat jelző kereszteződésbe ez esetben simán behajtana az AI, ui. a piros lámpa miatt nem történik baleset csak a többi autó miatt. Egyébként a KRESZ-t ki lehetne egészíteni ilyen behajthatsz ha nincs valós veszély szabállyal, csak az emberek ezt képtelenek lennének megfelelően kezelni és még több balesetet okoznának."
    Akkor most hogy van ez? Ez tökre ellentmond annak, amit előtte fejtegettél!!!