• Lapajka
    20 évvel ezelőt is kizárt volt ilyen réseket hagyni német bankban ahol dolgoztam. Pont így tesztelgettük, ezekkel a módszerekkel, kb etikus hekkerként, és addig kellett nyüstölni, amíg szinte teljesen kizártuk a problémát... tehát pl primiítv bios jelszó hát egy bankban egy pénzzel teli automatánál ne hülyéskedjünk már azonnal a teljes üzletág összes vezetője repült volna az aligazgatóig... vagy hogy a wifin bárhogyis be lehet jutni, az meg a másik abszolút triviális lyuk, ilyet ahol profi IT-, még csak nem is mérnök, hanem technikus csapat van, teljesen kizárt... A bankautomata jobb helyken, úgy van beépítve, hogy szabotázs védelmes, tehát elkezded furkálni azonnyomban riaszt, továbbá baromi fúrásálló fémből van, tehát akármivel fúrja valaki vídiás gyémánt heggyel, akkor is vért hugyozik, mire átüti a gép falát, ha egyáltalán odafér (általában úgy van beépítve hogy ne férjen inyen ponthoz), tehát mire sikerül, már nem csak a rendőrség ér oda, hanem még légvédelem és a katasztrófavédelem is, sőt a nyugdíjasok országos tanácsa is... Ezt a felmérést nem tudom milyen országban csinálták, de szerintem valami Kína, Malayzia jellegű helyen... euroatlanti civlizáció fejlett országaiban komoly bankoknál ezek képtelenségek...