• wraithLord
    #3
    Valószínűleg ez is érdeke a kiadónak, hogy ne tudják adni-venni a játékokat. Mert ha a warez lopás, akkor az is lopás, ha valakinek pénzért továbbadod. Sőt rosszabb, mert a warezért legalább nem fizet senki (általában).

    Ugyanis amikor "játékot veszel", a használati jogot fizeted ki a kiadónak (ha dobozos, akkor a lemezt és a csomagolást is), nem magát a játékot; a játékot nem veszed meg, az a kiadóé, fejlesztőé. Ezért, akinek továbbadod, az gyakorlatilag ugyanúgy warezol, csak eredeti lemezzel. Ráadásul ő még "fizet is a használati jogért" csak nem a kiadónak, ergo rosszabb, mint ha csak simán lewarezolná... Wareznál az elméleti veszteség még elméletibb, mivel nincs bizonyíték, hogy ha nem lehetne lewarezolni, az illető megvenné. Viszont, ha a "használt" eredeti lemezt megveszi, akkor ott a bizonyíték, hogy hajlandó lenne kiadni a játékért pénzt (_a kiadónak_, nem XY Pistikének), csak egyszerűbb fű alatt olcsóbban.

    Félreértés ne essék, egyáltalán nem azt mondom, hogy ez így oké, de igen magasra (és régre) kell nyúlni ahhoz, hogy megkeressük a dolog gyökerét...
    Így max. accountot lehet adni-venni.