• defiant9
    #6
    "felteve, hogy nincs mas is a cellaban"
    Az 5G egyik fontos eleme hogy nagyságrendekkel több alacsony sávszél igényű IoT klienst tud kiszolgálni.
    achieved in 100MHz TDD spectrum with 5ms latency in a moving vehicle

    "Ez mar itt 30 ms-es ping"
    Egy Washington-New York ping idő 7ms(330 km). Tehát 5+7+5-nél tartunk hálózat oldalról jelen technológiai szinten. A kiértékeli idő nyilván szoftver függő, Elon már 2000 fps-es elméleti feldolgozási sebességről beszél. Számoljunk csak a konzervatív 30fps-el, az 33ms, Tehát összesen 50ms.

    "Ez eleg nagy kesleltetesu iranyitast jelent, persze az embernel (0.25 masodperc) meg mindig jobb valamivel (kb. 4x)"
    Eleve a 4x jobbhoz nálam nem igazán passzol a valamivel kicsinyítő képző.
    Másrészt a hatóság sem 0.25s reakció idővel számol(akkor sem ha mondjuk egy fiatal F1-es pilóta rákoncentrálva tudhat ilyet produkálni)
    Setting the perception reaction time to 1.57 seconds excludes a large predictable set of drivers. Many sources simply recommend a 2.5 second minimum.
    1.57s/50ms az 31x jobb idő. Én kb, nem is vártam mást egy gépektől, a gyorsaság erősségük, a jóság amin elsősorban dolgozniuk kell a fejlesztőknek.

    Azzal teljesen egyetértek hogy a fedélzeti számítógépnek autonóm módon kell tudnia működni.

    "Egyebkent ennyi erovel lokalisan minden auto broadcast-elhetne is az adatait, azaz a helyi bazisallomas altal koordinalt modon"
    Ilyet szerintem nem tud az 5G sem hogy egyedi broadcast frekvenciákat vagy tokeneket osszon a hatósugárban lévő eszközöknek, szvsz. túl drága is lenne erre egyedi protokollt fejleszteni. Az hogy le irányba legyen egy ilyen dedikált sáv az kivitelezhetőbb(kb. mint amikor a TA jön rádión, értelemszerűen több adattal és csak környező bázisállomás cella/sector szintre fókuszálva. Nemrég volt róla cikk hogy a kereszteződésekben is lenne ilyen jelforrás, ezt lehetne áttenni a mobil rádiós hálózatba.