• bundasjezus
    #14
    Pontos a diagnózis. Azonban én még mélyebbre ásnék.

    Az én véleményem az és ezt a tapasztalatok mondatják velem, hogy az emberek boldogtalanságának oka elsősorban az önismeret hiánya. Az embereknek valójában fogalmuk sincs önmagukról hogy kicsodák, micsodák és mit akarnak az élettől, önmaguktól. Mindenki energiaminimumra törekszik. Boldog akar lenni, de nem tesz érte semmit. Inkább megelégszik a langyos vízzel, mintsem kilépjen a komfortzónájából. Régen akkor voltál valaki, ha sok tanulás, munka, kitartás, kudarcok és szenvedés után le tudtál tenni az asztalra valamit. Ma már nincs meg senkiben a kitartás, senki nem akar megszenvedni semmiért. Félnek az emberek a fájdalomtól. Pedig a boldogsághoz a fájdalmon keresztül vezet az út. A közösségi oldalakon pedig úgy lehetsz "valaki", hogy igazából meg sem kell erőltetned magad. És ez átkozottul vonzó mindenkinek.

    Üres, felszínes emberek üres, felszínes embereket gyártanak. Tökéletesen tetten érhető ez a társadalom minden területén. Senki nem hajlandó megküzdeni semmiért, nem vállalnak áldozatot és kockázatot, nem hajlandók megoldásokat keresni. Ezért van ennyi válás, ennyi tragédia és magányos, befordult emberek milliói.

    Van olyan ismerősöm, aki a nap 24 órájából egyetlen percet sem hajlandó önmagával egyedül tölteni. Ha van három szabad perce, akkor felhívja az egyik ismerősét, persze nem azért mert érdeklődik iránta, hanem hogy üres pofázással elüsse az időt és addig sem kell önmagával foglalkoznia. Zene mindig a fülében van, még zuhanyzás közben is bömbölteti a zenét. És még sorohatnám a dilijeit. Természetesen ő tökéletes és a világ a rossz szerinte.

    El kéne jutnia odáig az embereknek, hogy megálljanak egy kicsit ebben a zajos, rohanó világban. Hogy megkérdezzék maguktól: mi nem oké velük, miért boldogtalanok. Igen, kényelmetlen és kellemetlen kérdéseket kell feltenni önmagunknak, amikre aztán meg kell próbálnunk válaszokat találni, de csak így lehet megismerni önmagunkat. Ez az első lépcsőfok a boldogsághoz vezető úton. Megértem, hogy ez nehezebb, mint nyomkodni a facebookot. Csak akkor nem másokat kell okolni a saját boldogtalanságunkért.
    Utoljára szerkesztette: bundasjezus, 2018.11.14. 11:12:13