• kvp
    #4
    "Európa szerintem már elbukta a versenyt, évről évre csak nő a lemaradást, az Orbán véle kiskirályok meg szét hack-elik a mélyebb integráció lehetőségét is, önző hatalmi érdekükből."

    Ha mar ugyis elbuktuk azt, hogy az uj europai birodalom reszesei legyunk, akkor tartalekmegoldaskent esetleg meg lehetne tartani a most mar tobb mint ezer eve csodkozelben levo Magyarorszagot. Ha ezt a mindjart megszunik, de azert vegul csak megmarad szintet meg a kovetkezo ezer evben is hozzuk, akkor kb. sikerult.

    Ha viszont megis kialakul egy szep nagy egyseges kulturaju es lakossagu birodalom, aztan rovid tavon bedol mint a romai meg a tobbi, akkor hosszu tavon semmit sem nyertunk, ellenben mi sem vagyunk meg.

    A nemetek egyebkent csak azert mennek amerikaba, mert ott nincs olyan szigoru torvenyi szabalyozas mint az EU-ban, hogy meg fejleszteni sem lehet. Es azert pont San Jose-ba, mert ott kaptak engedelyt. Az EU tagallamaiban allandoan keresztbe tesznek nekik, ha nem a helyi kormany vagy a minisztertanacs, akkor a kozponti bizottsag. :)