• nkmedve
    #8
    Van néhány (persze ezek nem mindenkit zavarnak, inkább csak személyes vélemény):
    - PWM-es vezérlés ami alacsony fényerőn jobban fárasztja a szemet, sokan panaszkodnak erre az X-el kapcsolatban. Fórumokon több embertől is olvastam, hogy az X-ét Xr-re cserélte, jobban szereti az LCD-t nézni.
    - Pentile elrendezés, aminek az eredménye, hogy a 400+ PPIs X/XS-nek kevesebb szubpixele van mint a 326 PPIs Xr-nek. Számomra ez nem egy zavaró tényező (mindkét kijelző felbontása elég), szóval ezt nem nevezném hátránynak, inkább csak arról van szó, hogy a nagyobb PPI amit mindenki az X/XS előnyének ír fel nem feltétlenül jelent jobb képet (vagy nem annyival jobbat mint amit a felbontás sugallna).
    - Az OLED még mindíg hajlamos elhasználódásra, ami nálam gond, mivel sokáig tervezem használni a telefont (a jelenlegi 5S-em pont 5 éve van meg, a kijelzője még mindíg tökéletes). Nem szeretném, hogy néhány év után elcsússzanak a színek, felhősödjön, vagy beégjen valahol. Ez egy telefonnál különösen gond, mivel gyakran kint napfényben van használva maximum fényerőn, az pedig nem tesz jót az OLED-nek.
    - Ez nem az OLED-del kapcsolatos, de az Xr felbontása kombinálva a nagyon erős hardverrel sokkal inkább teszi életképessé hosszabb távra (a GPU nem fog olyan hamar elfogyni mint ez X vagy XS esetén ahol nagyobb felbontást kell meghajtson). Ahogy írtam fennebb, nekem, aki akár 4-5-6 évig is használ egy telefont, lényeges szempont, hogy meddig fogja bírni a hardver.

    Az OLED előnyei számomra kimerülnek a jobb kontrasztban, és a sötét témánál kissebb fogyasztásban, de ezek egy telefonnál számomra nem igazán fontosak. Nem nézek filmet rajta, ahol a kontraszt számítana, a weboldalak/appok inkább világos témát használnak ami miatt a fogyasztásban nem igazán lesz előny (sőt, magas fényerőn és világos témánál, már inkább az LCD kezd jobban teljesíteni fogyasztásban).

    Nyilván ezek csak személyes preferenciák, én teljesen megértem azt is akinek az XS kijelzője sokkal jobban tetszik, de számomra az Xr LCD-je jobb választás lenne.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2018.11.11. 20:41:36