• kvp
    #3
    A karorak nagy elonye hogy nem hagyjuk el oket. A kijelzore a megoldast a szemuvegbe, kontaklencsebe epitett kijelzok jelenthetik. Viszont az iranyitasra is kell jo megoldas, amire esetleg a szemkoveto technologia lenne jo vagy az orat kvazi dpad-kent hasznalni.

    Mindenesetre nagyon sokat kell meg feljodnie az akkumulator technologianak es a kijelzoknek, ahhoz, hogy egy teljes erteku telefon beferjen egy oraba. A valamivel realisabb csukloszamitogepeket pedig nem igazan gyartjak, mert az ember kezen levo gep hasznalata csak egy kezzel lehetseges, de megis mindket kez szukseges hozza, tehat kevesbe elonyos, mint egy kis tablat fogni a kezben.

    Egyebkent a kis tabla mar a korai okortol fogva az egyik leginkabb megfelelo jegyzetelo es adatmegjelenito eszkoznek es meretnek bizonyult. A mai nagyobb kijelzos telefonok pont ezeknek az osi kis agyagtablaknak a mereteben keszulnek es hasznalni is hasonlo modon kell oket, tehat hosszu ido utan sikerult visszajutnunk a regi ergonomiai megoldashoz, csak high tech kontosben.

    Persze egy teljesen integralt, HUD alapu szemelyi szamitogep sokkal kenyelmesebb lenne, aminel az iranyitas is a szem es kezmozgas neuralis mintait olvassa vissza es kozvetlen a latoterunkben jelennek meg az informaciok. Ezt hivjak modernul Augmented Reality-nek es van benne jovo csak meg fejlodni kell hozza egy keveset.