Project Hospital - A kórházszimulátor
  • hawkie22
    Project Hospital

Nem egy Theme Hospital, itt sokkal komolyabb a dolog, tényleges betegségek vannak, igazi tünetekkel. Lehetöségünk van sürgösségi osztályt, radiológiát, intenzív osztályt, sebészetet, belgyógyászatot, neurológiát kialakítani, a kórházat az alapoktól kell felépíteni, az összes berendezést, szervezést, dolgozókat mi vesszük fel, rúgjuk ki, helyezzük át. Emellett figyelni kell a biztosítókra, mi a kérésük/óhajuk/követelésük stb.
    A játékban van sandbox mód, ahol ha akarjuk, akkor az összes építkezés/átrendezés/miegymás választható módon nem kerül semmibe, így akár kompletten felépíthetjük a teljes kórházat nyitás elött, ha nem ezt választjuk, akkor természetesen pénzmagtól függöen tudunk terjeszkedni. A sandbox módban lehet tök nulláról kezdeni, de van hatféle már elöre felépített kórház is, a kicsi, csak sürgösségiböl állótól az egészen nagy, minden részleget tartalmazó óriás komplexumig.
    Ezen kívül van a kampány mód, ebben van 3 oktató küldetés, ami megismertet a játék alapjaival, majd van lehetöség választani 3 különbözö "pálya" közül, pl. eladósodott kórház kihúzása a bank karmai közül, stb. Valamint van 6 kihívás is, ezeket még nem próbáltam, de fórumozók szerint nem egyszerüek.

Én mint való életben is praktizáló orvos örömmel ültem le a játék elé, közel 4 órát toltam egyhuzamban, a 3 oktató küldetésen vagyok túl és elkezdtem sandboxban egy kórházat az alapoktól, de ezt valszeg törlöm, mert túl kicsi alapterületet választottam, a 64x64 nem lesz elég a terveimre, holott az épületet 3 szintig lehet felhúzni, vagy talán 4, nem tudom pontosan. Jobb lesz, ha inkább újat kezdek 96x96-os táblán.

Eszméletlen tartalmat dobtak a játékba, rengeteg diagnózis és betegség lett beemelve, ha kedve van az embernek, akkor akár saját maga is diagnosztizálhatja a beteget, átvéve eme funkciót a doktortól, aztán ha más teendök elszólítanak, akkor egyszerüen vissza lehet adni a beteget a dokinak, a betegek után kapott pénz reálisnak tünik, nagyon jó az építkezési mód. Az UI kicsit kusza, kell egy kis idö, mire megszokja az ember és kell egy-két nekifutás, mire mindennel megismerkedik és flottul megy minden. Van még pár bug a játékban, de készítök figyelnek a játékosokra, kérik is, hogy ha buggal találkozik valaki, azonnal küldje be, a játék nyitóképernyöjén ott a link. Jelenleg 7 nyelv közül lehet választani a játékban, de jó hír, hogy a készítök a játékosok segítségét kérve már dolgoznak még kb. ennyi nyelv játékba implementálásán, legjobb ismereteim szerint a magyar nyelv is hamarosan érkezik patch formájában.

A játék ára sem olyan nagyon vészes, jelenleg a Steamen is és a Gog.com-on is 10%-os akció van, én a Gog.com-ról tudok nyilatkozni, ott november 6-ig tart az akció, én 26,87 dollárért vettem meg, ez mostani árfolyamon nézve 7500-8000 forint körül lehet. DRM-mentes a játék, nem kell hozzá online lenni, anélkül is simán játszható és összesen letöltött a Gog.com nekem 133MB-t!!!!!! Szóval akinek tetszenek a manager-játékok, tegyen vele egy próbát, megéri.