• llax
    #23
    Van technológiai előrelépés is. Pl. a booster leszállásánál a teljes "know how", és a hardveres eszközei. Ott az AFTS/AFSS. Az övék világ legjobb tolóerő/tömeg arányú hajtóműve (ebbe bele lehet kötni, hogy kerozin meg ISP, de az össz. rendszer hatékony vele).
    Jelenleg számottevő terhet csak ők hoznak le az ISS-ről. Ebben nincs semmi nagy előrelépés, csak annyi, hogy ők megoldották.
    Az övék a világ jelenlegi legnagyobb teherbírású rakétája, ami nem csak CGI. Ebben megint nincs sok különlegesség, a piaci igény is minimális, de ők megoldották.

    Az a technológiai forradalom nem is várható a közeli jövőben. Nem csak a SpaceX-től, hanem másoktól sem.

    "azért érdemes meghallgatni a kirúgott, kilépett mérnököket is, hogy tulajdonképpen mi is folyik a SpaceX környékén"

    Ez a valódi "maszek". (Magyarországon is.)
    Nem az a nagyvállalati környezet, ahová fél évig tartó 50 körös felvételivel lehet bejutni. Amennyivel könnyebb és gyorsabb bejutni, annyival könnyebb kifelé is. Ilyen helyeken nem "se vége-se hossza" meetingek vannak a cég valamely nem életbevágó problémájáról, hanem dolgozni kell és pontosan úgy kell táncolni, ahogyan a főnök fütyül. Megemlíted a munka törvénykönyvét, a főnök megemlíti, hogy eddig tartott a munkaviszonyod.

    "Van azért a túlzásnak is egy határa, és ez azt hiszem túlmegy rajta, és nem kicsit."

    Ez volt a cél :)
    Amit a Boeing és a Lockheed csinált, az is túlment minden határon. Pl. verseny helyett az ULA nevű kartell megalakítása...